Niedawno zauważyłem (i nie tylko ja, SunSet także), że moje posty z bloga (i nie tylko moje) są bezczelnie kopiowane na tej oto stronie muzyka.fajna-oferta.pl
Nie tylko ja tego doświadczyłem…Winowajcą jest prawdopodobnie plugin do wordpress wp-autoblog. Ktoś chce sobie wypromować domenę?
W sumie to wisi mi to bo piszę sam dla siebie i paru osób które mnie czytują lecz ciekawi ta rzecz…
Rzeczywiście irytujące, sam spotkałem się już z kilkoma podobnymi stronami (kopiującymi automatycznie treści z mojego bloga). Rozwiązałem je prosząc firmę hostującą tę stronę/właściciela serwisu blogowego o usunięcie tej strony. Kontaktu bowiem najczęściej na takich spam-blogach nie znajdziemy.
Jak mi jeszcze powiesz jak to sprawdzić to będę wniebowzięty? Whois wystarczy czy jak się za to zabrać?
Tak, najlepiej zobacz na http://www.dns.pl/cgi-bin/whois.pl, bo np.na who.is nie znajdziesz nic ciekawego o tej stronie. No i warto pamiętać że w pewnych sytuacjach trzeba zagrozić sądem..
Mnie również dotyczy ten problem i zastanawiam się co z tym fantem zrobić…
o chuj wam chodzi w waszym psim życiu ?